Vývoj moderních technologií je nekonečný proces, který se nevyhýbá ani profesionálnímu kuchyňskému vybavení. Je dobré sledovat trendy a vybírat zařízení, která šetří čas i peníze.
Trendy je třeba také posuzovat s ohledem na typ provozu. V závodním stravování jsou odlišné trendy a požadavky v porovnání s restauračními typy provozů. Společným „trendovým“ prvkem pro všechna stravovací zařízení je rozšiřování funkcí a nastavení např. v konvektomatech. Někdy majitel vybaví provozovnu drahým zařízením a kuchař všechno ani nevyužije. Opakem jsou situace, kdy se hned v počátku kuchyně poddimenzuje, a během provozu vznikají problémy, protože technika prostě nestíhá.
Zažité trendy a zvyklosti se dnes v gastronomické oblasti mění velmi rychle, a to především díky novým médiím a gastro technologiím. Restaurace se stále častěji objevují na sociálních sítích prostřednictvím fotek, videí, či blogů. Rozvoj digitálních řešení v samotných podnicích je spíše pomalejší. V poslední době se nicméně objevuje několik projektů a provozovatelů, kteří mají ambici konzervativní prostředí změnit.
V denním běhu restaurace je opravdu hodně momentů a oblastí, kde mohou gastronomové využít inovativní řešení, jež by jim pomáhala lépe svůj byznys řídit. Například moment placení, efektivita skladování, analýza výkonu restaurace a zákazníků nebo hodnocení a rozvoj výkonu obsluhy.
Dnes už majitelé podniků začínají chápat, že pro úspěch mezi konkurencí je kromě výborného jídla stěžejní i skvělý servis. Gastro technologická řešení jim mohou výrazně zrychlit a zjednodušit běžnou denní operativu a ušetřit tak čas, který následně mohou věnovat svým hostům a postarat se, aby od nich odcházeli s perfektním zážitkem.
Prohlédněte si Gastro obchod, který nabízí tyto Gastro technologie.