Menu

Stravovací zařízení

pro profesionální kuchyni

Stravovací zařízení
Kvůli grilu není třeba chodit ven

Kvůli grilu není třeba chodit ven

25 Prosinec 2019 9 února 2020 TomášProfesionální vybavení,Vařenídobré jídlo, kuchyňské vybavení, nepříjemný vůně, nože

Je obecně známo, že pro přípravu jednotlivých pokrmů je rovněž nutné k nim přistupovat individuálně a nejen že je třeba použít jiné koření, ale i jiné technologie. Na tom, zda se maso peče, griluje, či smaží, se odráží celá jeho výsledná chuť a textura. Pokud si bude chtít dát člověk grilovaného pstruha, stěží této poctivé chuti grilované ryby docílí v troubě, či na pánvi. Bohužel však ve většině případů není tak úplně pro kuchaře možné jít ven, rozpálit gril a ugrilovat zákazníkovi rybu. I když by to byla hezká představa a aroma kouře by rybě dodalo tu správnou vůni a chuť, není třeba se strachovat. Tento problém může snadno vyřešit gastro gril. Variant těchto grilů je několik. Buďto se jedná o klasickou, zespod rozpálenou, vroubkovanou desku, která simuluje klasický gril, nebo je tato deska i příklopná, takže se pokrm může grilovat z obou stran naráz. Takovému grilu se říká kontaktní gril. Každá z těchto variant se hodí pro přípravu jiného pokrmu. Díky horně-spodnímu, neboli kontaktnímu, grilování se může například u masa zamezit úniku šťávy, která se v mase nachází a tak bude dokonale šťavnaté i přes to, že se nějakou dobu grilovalo. Naopak pouze spodní, rozlehlý gril, je žádoucí při přípravě burgerů, kdy je třeba zvlášť ogrilovat housku, zeleninu a maso se sýrem. Důležité je uvědomit si, za jakým účelem si gastro gril člověk pořizuje a k čemu jej bude využívat. Ideální volbou by pak byl rozlehlý, kontaktní gril.

S grilem přichází zodpovědnost

Současně s pořízením grilu je třeba přemýšlet nad jeho údržbou a obsluhou. K tomu slouží příslušné gastro potřeby. Mezi tyto potřeby patří nejen roztoky, které pomáhají z grilu dostat usazené nečistoty po celém dni užívání, ale třeba i obracečky, či poklopy na burgery, které slouží k tomu, aby se plátek sýra položený na mase řádně roztekl. Díky poklopu se teplo, které sálá z grilu, rovnoměrně rozprostře do prostoru poklopu. Rovněž by mohly být žádoucí gastro nádoby, díky kterým je možnost uložení požadovaných surovin, či koření, hned u grilu.

  • ← Klíčem k úspěchu je pořádný sporák
  • Chcete efektivně skladovat? Chcete více prostoru?  →

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Archivy

  • Únor 2020
  • Leden 2020
  • Prosinec 2019

Nejnovější příspěvky

  • Moderní kuchyně je ta bez zápachu
  • Gastro kuchyni dělá lednice
  • Jak na bolest zad při práci v kuchyni? 
  • Na vybavení restaurace záleží
  • I na maličkostech záleží

Rubriky

  • Nádobí
  • Profesionální vybavení
  • Stravovací průmysl
  • Vaření

Štítky

dobré jídlo kontejner kuchař kuchyňské vybavení lednička moderní technologie nepříjemný vůně nože podnikatel podnikání pohodlí přátelští číšníci restaurace sklenice sklo sporáky trouby vysoce kvalitní vybavení zachovat základní vybavení
Copyright © 2022 Stravovací zařízení. Šablona: FoodHunt by ThemeGrill. Poháněno WordPress
Zavřít